dilluns, 23 de gener del 2012

Pastis d'Albargínia i Frankfurt

Una de les coses que més m'agrada de la cuina és la improvització, és a dir, agafar uns quants aliments i crear...o almenys intentar crear....algun plat que sigui bo i divertit.
Clar, això normalment passa per necessitat, quan no et queda gaire cosa a la nevera.
De vegades surten coses que per la seva senzillesa i originalitat, les repeteixes i passen a formar part del receptari familiar.
Avui vos parlaré d'un d'aquests plats.

El plat d'avui consisteix en:

Ingredients:

- 1 albargínia
- 1 saltxitxa de frankfurt
- formatge ratllat
- espècies vàries: orenga, pebre negre....al gust.


Procediment:

Talleu l'albargínia tant petita com pugueu (com més petita més ràpid sopareu....) en un bol o font de vidre.
Fiqueu sal i oli

La cocció la farem al microones, tapant-la en un bol.
Al cap de 4-5 minuts, el treiem i introduïm la saltxitxa previament trossejada.
Li fiquem el formatge ratllat per damunt i espècies al vostre gust (per exemple: orenga i una mica de pebre).



















Ara tant sols ens queda gratinar: si podeu al mateix micro, perfecte, si no, doncs al forn.

Queda com una mena de pastís d'albargínia.
Evidentment podeu canviar la saltxitxa per qualsevol cosa que tingueu: pollastre, pernil (cuit o cru), tonyina...etc

A més a més és un plat que porta la verdura i la proteïna...perfecte!!












Maridatje: en aquest plat vaig beure un vi de la DO Bierzo, amb un monovarietal de Mencía, si voleu saber més d'aquest vi, o de la DO, o tipus de raïm, podeu accedir en aquest enllaç:

Cuatro Pasos

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada