divendres, 2 de març del 2012

Arròs, Col i Fesols - Olleta Ampostina

Continuem a l'hivern, contninuem amb les olletes, els plats de tota la vida reversionats per la vida moderna.
Per fer ara les olletes no cal possar tant greix ni tanta porteïna, ja que les necesitats nutricionals dels nostres avantpassats han anat canviat.
Amposta trobem aquesta olla, jo l'he fet en una mica de costella de tocino i botifarretes. Però li podeu possar la porteïna que vulgeu o inclús fer-la de dejuni (sense carn), per ser mes light.

Ingredients per 4 persones
- 1/2 col de fulla
- 200g de fesols cuits de pot
- 150g d'arròs cru
- 2 dents d'all
- 1 tomaca de penjar
- 4 mini baldanes
- 2 tires de costella de porc
- Pebre roig dolç
- 1,5 l de caldo de verdures

Procediment
- En un olla possar una mica d'oli i sofregir la costella de porc.
- Un cop la tingem ben daurada li incorporem les botifarres les sofregim una mica i les retirem.
- A continuació li tirem els alls, i un cop enrrossits ratllem la tomaca i la sofregim.
- Tallem la col en juliana i la incorporem a l'olla li donem dos voltetes i la cobrim amb caldo de verdures, i ho deixem bullir uns 30 min.
- Un cop la col la tenim cuita li afegim els fesols i un polsim de pebre roig dolç.
- Quan torni arrencar el bull li afegim l'arròs, als cinc minuts que bull incorporem les baldanes.
- Passats uns 10 min més ja podeu apagar el foc.

Consell nutricional
- Com en totes les olles, son plats equilibrats i complerts, en una bona amanida davant tenim un dinar complet.
- En dietes per perdre pes, són molt recomenables, les podem fer igual en porteïna més magra com pollastre o pernil, o de dejuni, i més caldoses per menjar menys quantiat de fècules.



-

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada