dimarts, 14 d’agost del 2012

Pastís de crema

Avui per al cumpleanys del meu pare he fet un megapastís!
Fa temps que volia fer un pastís amb el típic bescuit Genovés, el bescuit que es sol utilitzar per a fer el braç de gitano, amb molta crema i res més.
Sempre m'havien dit que es un bescuit molt complicat de fer, així que em vaig decidir.... vos he de dir que el secret és no coure massa la base i que no es baixen les clares, la resta no te gens de complicació.

Ingredients per al bescuit Genovés
- 6 ous
- 6 cullerades soperes de sucre (150g aprox)  
- 6 cullerades soperes de farina (150g aprox)

Ingredients per l'almívar
- 1 got d'aigua
- 1/2 got de sucre
- Essència de llima o vainilla "Vahiné"

Ingredients per la crema pastelera
- 1 litre de llet sencera
- 6 rovells d'ou
- 250g de sucre
- 100g de mantega
- 4 cullerades soperes de "maizena"
- 1 pell de llimona

Ingredients per decorar
- Xocolata
- Ametlla ratllada "Vahiné"

Procediment per al bescuit
- Separar els rovells de les clares.
- Batre les clares a punt de neu amb un pessic de sal.
- Batre el sucre i els rovells, fins que doblen el seu volum i blanquegen.
- Incorporar suaument els rovells a les clares i remenar en moviments de baix a dalt amb l'ajuda d'una espàtula.
- Per últim incorporar la farina tamitzada, no mesclar massa, intentar que no baixe la pasta.
- Incorporar la pasta en un motlle, prèviament untat amb mantega si es desmontable i sinó amb paper de forn.
- Enfornar uns 20 min a 200ºC, vigilar que no es faci massa, es cou  molt ràpid.
- Girar la placa per que quedi la part més llisa a sobre del pastís.
- Jo per aquesta llanda desmontable rectangular de 50x25 vaig fer una primera placa de 6 ous, que va quedar prou dobla per partir per la meitat i fer dos bases, i una segona placa de 3 ous.

Base amb crema
Base de bescuit de 6 ous

















Procediment per l'almívar
- Posar en un cassó un got d'aigua
- Quan esta tíbia tirar el sucre, i anar remenant
- Un cop tenim el sucre dissolt incorporar l'essència de vainilla o de llima
- Deixar refredar
- Mullar el bescuit amb l'almibar amb l'ajuda d'una cullera

Procediment per la crema pastelera
- Seguir aquest enllaç per fer la crema

Per muntar el pastís
- Posar una base partida per la meitat baix d'una safata i tirar per sobre una mica d'almívar
- A continuació posar una capa de crema
- Posar a sobre un altra capa de bescuit, i mullar-lo amb l'almibar, repetir el pas anterior
- Per finalitzar untar el pastís amb crema per fora i per les vores posar les ametlles, decorar al gust

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada