diumenge, 30 de desembre del 2012

Amanida grega en gotets

Per fer una amanida diferent, sols cal que poseu els ingredients preferits de l'amanida dins d'un gotet i us quedarà ben original.
Avui m'he decantat per algo refrescant, volia un entrant llauger ja que després venien tres plats més.


El tzatziki es una salsa grega que la podeu utilitzar tant per amanides com a salsa o per guarnició, aqui al blog la tenim per una guarnició de corder; corder amb tzatziki.

Ingredients
- 1 tomàquet tipo pera.
- Olivada
- Tatziki

Procediment
- Montar els gotets al vostre gust formant capes 

Ingredients per al Tzatziki
- 250ml de iogurt grec
- 1 cogombre
- Menta
- Sal, oli i suc de llima
 
Procediment per al Tzatziki
- Ratllem el cogombre amb pell, que prèviament hem rentat i tret les dos puntes.
- Escorrem bé el cogombre de tota l'aigua que solta.
- Sal pebrem el cogombre rallat, li tirem un xorret de llima i el iogurt i ho mesclem
- Li anem afegint oli al gust.
- Per finalitzat li tirem per sobre una mica de menta picada.
- El Tzatziki el podem utilitzar de guarnició o per dipejar, en uns bastonets de pa o uns crudités (pastanaga, cogombre o àpid)


Canelons de confit d'ànec amb foie

Aquests dies de festa sempre busquem algun plat especial per sorprendre als nostres convidats. Aquí vos deixem una idea facilísima per si encara no teniu preparat el sopar de fi d'any.
Quedareu com uns profesionals!                         
Bon any nou!                                 

Ingredients per 12 canelons       
- 2 cuixes de confit de pato
- 1 bloc de 20g de foie micuit
- 2 cebes dolces
- 1 caixa de 12 canelons de remull (el Pavo)
- Compota de poma (Ero)
- Crema de vinagre balsàmic
- Ametlla picada per decorar (Vahiné)

Procediment
- Sofregim les cebes, que hem tallat a daus petits a una paella amb oli i sal.
- Tapem la paella i les coem a foc mínim, fins que estiguin ben poxades.
- Un cop tenim la ceba sofregida incorporem el confit de pato, el qual hem desmotllat amb les mans prèviament. I ho remenem tot junt uns dos minuts.
- Submergim les plaques de caneló amb aigua calenta el temps que ens indique la marca comercial.
- Secar les plaques i posar a sobre un trosset de foie micuit, i per sobre la mescla de pato i ceba i tanquem els canelons.
- Els posem en una safata per calentar al forn uns 20 min tapats en paper de plata.
- Al moment de servir, posem al fons del plat una mica de puré de poma que prèviament hem calentat a sobre els canelons una mica més de puré de poma i els espolvorejem amb ametlla picada i una mica de crema de vinagre balsàmic.
- I xaxan xaxan, ja teniu el plat acabat.





 Consell
- De guarnició vaig posar una amanida de rúcula, nous, paremesà i pera confidence, amanida en una vinagreta de crema de vinagre balsàmic, una combinació perfecta per al pato! proveu-ho!

Maridatge
- Aquest plat el vam maridar amb un gran vi negre de la DO Monsant: Venus "Universal"


dijous, 13 de desembre del 2012

Sorbet de fruites

Aquests dies de fred ja no pensem amb els gelats, però si amb els sorbets per després d'aquests àpats copiosos que ens esperen en aquestes dates de nadal.
El sorbet s'elabora a base d'aigua i glucosa i en canvi el gelat es amb llet i/o ou. Així que els sorbets ens resulten menys pesats, més refrescants i menys calòrics.
Un altra forma d'introduïr la fruita per als mes petits, els podeu provar en quasi totes les fruites però ara en temps de mandarina, hem fet un sorbet d'aquesta fruita del nostre territori.
Es poden preparar de moltes maneres, el que si que heu de tenir en compte que el sucre s'ha de fondre sempre amb aigua formant un almívar o utilitzar sucre llustre. La glucosa sempre resulta molt més agradable al paladar ja que no cristalitza al congelar.
Aquí vos deixo la base d'un sorbet clàssic en aigua i glucosa, però també teniu l'opció d'afegir una mica de licor com per exemple cava o dos clares muntades a punt de neu per donar una textura més suau. El podeu servir en forma de boles de gelat o esperar que es descongele i picar-lo per beure'l.
Un altra opció de fer el sorbet més ràpid es congelar la fruita pelada i trossejada i desprès la triturem junt amb la glucosa i ja el tenim llest per servir.

Ingredients per 6 persones
- 500g de mandarines (pes net, sense pell)
- 300g de sucre (o 1/2 de glucosa i 1/2 de sucre)
- 200g d'aigua

Boletes de sorbet espolvorejat amb xocolata negra


Sorbet triturat amb cava



Procediment
- Escalfar amb un cassó els 200ml d'aigua i els 150g de sucre, anar remenant.
- Un cop tenim el sucre desfet, incorporem la glucosa remenem i aconseguim l'almívar.
- Retirem el cassó del foc i incorporem el puré de fruita, simplement triturar la fruita amb l'ajuda d'un túrmix, la podeu colar si no us agrada en tanta fibra.
- Posar en una fiambrera i al congelador.

dilluns, 3 de desembre del 2012

Panna Cotta de brull

Avui una panna cotta, un flam italià sense ou, a base de nata i gelificant.
Per fer-lo més nostre hem incorporat el brull el brossat un dels làctics que m'agrada utilitzar més per als postres.
Aquesta recepta ha estat totalment autodidacta e inventada, però m'ha quedat tant bo i és tant senzill de fer que me l'apunto per repetir-la.

Ingredients
- 250 ml de llet sencera
- 250 ml de nata líquida
- 250g de brull (mató)
- 150g de sucre
- 1 sobre de collada "Royal" ( o 2 fulles de gelatina o 8 gr)

- Melmelada de gerds

Procediment
- Mesclar el sobre de la collada amb uns 250ml de nata líquida a temperatura ambient.
- Posar en un cassó la llet i el sucre i portar-ho a ebullició.
- Al moment que bull la llet incorporem la nata amb la collada, i remenem fins que torni a bullir.
- Retirem del foc i incorporem el brull, amb l'ajuda d'una batedora elèctrica ho batem tot bé.






















- Posem en un motlle gran o terrines individuals.
- Esperar que es refredi i deixar-ho a la nevera, mínim unes 4 hores.
- Al moment de desmotllar el decorem amb la melmelada que més us agradi.


Altres receptes amb brull
- Púdding de brull
- Coc de brull
- Tarta de brull amb poma