divendres, 21 de novembre del 2014

Sacher terrorífica


Aquest any per la castanyada marxavem amb els nens del cole a fer la festa del Halloween.
Un dels nens feia anys així que; nens, halloween i xocolata, hem va sortir aquest pastis que va agradar a petits i grans.
Es la tarta sacher que ja he fet més cops aquí al blog, un pastis amb bescuit de xocolata, ganaché de xocolata i va farcit amb melmelada de bercoc però aquest dia el vaig fer amb melmelada de maduixa.
Les aranyes son galetes oreo amb unes potetes de regalesia negra i l'envoltaven unes cadaveres de xocolata blanca que vaig comprar a una botiga de xuxes, En els llapissos de sucre blanc que podeu trobar a qualsevol lloc vaig dibuixar la tela d'aranya.
A part de menjar el pastís vam fer un taller per als més petits de galetes, 
Les aranyes i els ratpanats són idea de la Donna Hey que els va penjar aquella setmana al seu facebook i els vam aprofitar d'idea per fer el taller.

Ingredients      
- 175g de xocolata negra de cobertura
- 150g de mantega
- 4 ous
- 180g de sucre
- 75g de farina
- 1 sobre de llevadura "Royal"
- Mermelada de maduixa


Procediment
- Fondre la xocolata amb la mantega al bany maria.
- Batre els rovells amb el sucre fins que blanquejen.
- Montar les 4 clares al punt de neu.
- Un cop tenim les tres mezcles fetes, barrejem la xocolata desfeta amb els rovells i el sucre, un cop ho tenim ben homogeni, tirem la farina i el sobre de llevadura Royal i ho mezclem bé.
- Per últim afegim les clares montades, i ho remenem amb moviments suaus i envolvents.
- Incorporem la pasta en un motlle de forn desmontable, previament untat amb mantega i farina.
- Enfornem a una temperatura de 180ºC  els primers 15 minuts, i després baixem la temperatura a 140ºC uns 20 minuts més, és bon no coure'l massa.

Podeu veure fotos seguint aquest enllaç: http://nohihanous.blogspot.com.es/2012/06/bescuit-de-xocolata.html


Per la cobertura; Ganaché

- 200g de xocolata negra
- 200ml de nata per montar 35%MG

Calentem la nata fins el punt d'ebullició i la retirem del foc.
Li afegim el xocolata a trosets petits i anem remenant sense parar, fins que quedi una crema homogènia, i quedi fossa tota la xocolata.
Un cop tenim el ganaché calent ja podem cobrir el pastis

Al cap d'unes dos hores, quan la cobertura ja sigui freda li pintem la tela d'aranya amb el llapis de sucre glanc.
Per fer les aranyes amb galetes oreo sols cal que obriu la galeta i utilitzeu el farcit per fer els ulls i engantxar la regalesia.



Arròs en rovellons i butifarra





























I continuem amb bolets i arròssos. Un arròs sencill i ràpid que si el proveu segur que repetiu.
Com aquest any, ha estat un any amb molts rovellons, no donavem a l'abast en menjarmol's tots, així que molts els vaig congelar.
Per congelar els rovellons, els vaig netejar i tallar a trosets petits, un cop nets els vaig saltejar en un wok amb una mica d'oli, fins que soltessin la seva aigua. Un cop passats uns 5 minuts, quan la paella estava plena amb l'aigua dels bolets els vaig escorrer amb un escorredor i els vaig possar dins de pots de vidre ben apretadets fent sortir tot el suc, i al congelador.
Ahir la nit vaig treure un pot del congelador i el vaig deixar descongelar i avui els teniem llestos per fer l'arròs.

Ingredients
- 1 ceba petita
- 1 gra d'all
- 4 saltxixes de porc
- 2 baldanes (botifarra negra)
- 1 pot de 300ml de rovellons
- 200g d'arròs
- 500ml de caldo de verdures

Procediment
- Sofregir amb la paella que farem l'arròs la botifarra a rodantxes, volta i volta, retirem i reservem.
- A continuaciço sofregir en la mateixa paella la ceba i els alls, ben petits fins que estiguin daurats
- Després afegim la saltxixa a daus petits i la daurem, un cop la tenim enrrosida li tirem els rovellons i els sofregim fins que no ens quedi aigua.
- Per últim tirem l'arròs i el daurem.
- Un cop tenim tots els ingredients enrrosits li afegim el caldo de verdures calent, rectifiquem de sal i un polsim de colorant.
- Deixem coure uns 12 min a foc suau fins que s'evapori l'aigua i apaguem el foc.
- El deixem reposar un dos min i llest per servir.




dimarts, 4 de novembre del 2014

Pasta fresca en camagrocs i foie




I continuem, continuem amb més bolets, i aquest cop un cistell en camagrocs agafats un a un, per Ramon Jr, cada mini bolet que agafava es recordava de la mama que li agraden molt! Mel menjo!
Aquest invent, no podia sortir de cap altra manera que boníssim, si la matèria prima és bona el resultat no podia fallar

 Ingredients
- Pasta fresca
- Camagrocs
- 1 ceba petita
- Mi cuit
- Pebre negre
- Sal maldon
Procediment
- Rentem els camagrocs de les restes de terra, i els saltejem en una paella amb una mica d'oli i sal.
- Amb una paella a banda confitem la ceba, amb oli i sal a foc mínim.
- Bullim la pasta.
- Un cop tenim tots els ingredients cuits, posem la pasta en un wok i li tirem per sobre els camagrocs, la ceba i el foie, que es vagi derretint una mica per donar la cremositat necessària, ja que no utilitzo nata ni cap altra salsa, el foie ens fa de medi per amorosir tots els ingredients.
- Al momnet d'emplatar rectifiquem amb sal maldon i perbre negre