dimarts, 7 d’abril de 2015

Red velvet amb gelat de mascarpone i frutes del bosc

Avui fem triplet d'aniversaris. Ma mare, man germana i mon fillol!



Com comença la primavera, li volia donar un toc refrescant amb fruites del bosc, així que la primera missió era trobar les fruites fresques i no congelades, i les xiques de la verduleria Tres Reis de Vinaròs me les van aconseguir! gràcies noies, bona feina.
Des de l'últim pastís de Joanna, em van quedar les ganes de fer l'autèntic bescuit red velvet.
Aquest bescuit és un molt típic a Canada i als Estats Units i s'utilitza molt pel dia dels enamorats.
Antigament es feia utilitzant remolatxa bullida per millorar el color dels pastissos. Ara la recepta original porta una mica de cacau amb pols, unes gotes de vinagre àcid i el suero de llet,  que aquests dos potencien les antocianines del cacau i afavoreix el color vermell. Encara que avui en dia s'utilitzen igual els colorants.
És molt senzill de fer i el resultat espectacular, gens empallegós, podeu utilitzar altres fruites i altres colorants per al pastís, jo vaig estar a punt de tenyir el bescuit taronja i utilitzar fruits d'aquest color, atreviu-vos!.

Aquest cop vaig utilitzar la thermomix, però podeu fer el mateix amb unes varetes elèctriques

Ingredients per al bescuit
2 ous
200ml de butermilk (crema de llet un el suc de mitja llimona i el deixeu reposar uns 10 min.)
200ml d'oli de girasol
1 cullerada sopera de vinagre de vi blanc o de poma
1 c/p d'aroma de vainilla
280g de farina
260g de sucre
15g de cacau amb pols tipus valor
1c/p de bicarbonat
1c/p de Royal
1c/p de colorant vermell


Procediment del bescuit
- Precescalfar el forn a 180ºC
- Posar tots els ingredients secs al got de la thermomix i programar 1 min vel. progressiva
- Retirar els ingredients del got i reservar-los en un bol.
- Incorporar al got tots els ingredients líquids i batre 30seg. vel3.
- Sense treure la mescla del got, en la màquina en marxa a vel3, li incorporem pel bocal els ingredients secs, no poseu temps.
- Un cop tenim tot mesclat, ho posem en un motlle de 23cm de diàmetre, que prèviament hem embadurnat amb mantega i farina.
- Enfornem uns 45-50 min a 180ºC.
- Deixem refredar el bescuit abans de desmotllar i tallar.
- Un cop fred el partim en dos.
- Aquest és un bescuit molt esponjós i humit així que no li cal fer res més.

Ingredients per la crema de mascarpone
- 400ml de nata per muntar (min 35%MG)
- 400ml de mascarpone
- 400g de sucre glass

Procediment per la crema de mascarpone
- Per fer la crema de mascarpone és tant senzill com muntar la nata, ja sabeu que per montar la nata necesitem tots els estris que utilitzarem que estiguin ben freds.
- Muntem i reservem la nata.
- Amb l'ajuda d'unes varetes elèctriques mesclem el mascarpone amb el sucre glass, fins que agafe volum.
- Per últim mesclem les dos cremes suaument amb l'ajuda d'una espàtula, ho fem a ma.

Muntar el pastís
- Posar a sota una capa de bescuit. L'anell del motlle desmuntable que hem fet el bescuit el tornem a posar i el forrem de paper de forn per les vores.
- Afegim la crema i el tapem amb l'altra capa de bescuit.
- El deixem al congelador unes 6-8 hores o d'un dia per l'altre.
- Al moment de servir, li posem una última capa de crema de mascarpone i les fruites per sobre.
- Calentem en un casso una melmelada amb una cullerada sopera d'aigua i ho portem a ebullició, si queden trossets de fruita ho podem batre amb el túrmix per aconseguir una melmelada ben fina.
- Tirem per sobre les fruites la melmelada calenta i ho acabem espolvorejant sucre glass.
- Desmotllar el pastís i servir-lo ben fred.
- No tinc paraules per descriure aquest pastís, proveu-lo i ho entendreu!











2 comentaris:

  1. Felicitats a tots, quin pastís més deliciós per celebrar-ho!!!!

    ResponElimina
  2. Caram, Ramon, quin súper pastís!! Felicitats!

    ResponElimina