diumenge, 24 de gener del 2016

Sopa de nuddels d'arròs amb carxofes i cloïsses


Aquest invent de sopa em va sorgir quan els de Aneto em van dir que prepares un plat per al Nadal amb el seu nou fumet per al programa cuines de TV3. Aquesta va ser la meva primera proposta, a ells no els va agradar massa, ja que buscaven algo més clàssic com el suquet de peix. Però si la proveu de fer flipareu amb aquesta senzilla sopa! jo em vaig inspirar amb la cuina del Dabiz Muñoz, ja que combina ingredients molt nostres com la carxofa i la cloïssa amb ingredients orientals.


Ingredients per 4 persones
- 1 manoll d'alls tendres
- 2 cebolletas ( no és la ceba tendra, són més petites on s'aprofita també la tija)
- 1 manoll d'espàrrecs verds fins.
- 6 carxofes ( 1 llimona o julivert per què no s'oxiden mentre les tallem)
- 200g de cloïsses
- 1 grapat de sèsam torrat
- 1 rama de gingebre fresc
- 1 polsim de xili molt
- 200g de noddels d'arròs ( fideus deshidratats)
- 1l de fumet Aneto
- 4 llagostins
- Ou i panko

Procediment
- Pelem els llagostins menys la cua, i els i traiem els budells. Els salem i els passem per ou batut i per panko.
- Amb el wok ben calent li posem oli i quan aquest estigui ben roent fregim els 4 llagostins, i els reservem.
- Tallem les verdures: tallem els alls tendres, les "cebolletas", els espàrrecs a una mida tots iguals sobre 5 cm de llarg, i les carxofes a octaus i les deixem amb aigua i llimona per què no s'oxiden.
- Al mateix oli que hem fregit els llagostins sofregim les verdures a foc viu, primer les carxofes després els espàrrecs, a continuació la cebeta i per últim els alls tendres, ens han de quedar les verdures cruixents per fora i cuites per dins.
- I a continuació incorporem les cloïsses, i quan es comencen a obrir ratllem el gingebre i el xile molt al gust i rectifiquem de sal.
- A continuació incorporem el fumet Aneto i quan estigui a punt de bullir posem els fideus i deixem coure uns 2 min fins que es tornin tous, parem el foc i deixem reposar 3 min més.
- Al moment de servir li posem un polsim de sèsam torrat per sobre.
- Es ideal servir la sopa amb bols individuals i amb la cullera plana japonesa i amb palillos per als fideus. El llagostí el poseu per sobre per decorar el plat.

Una sopa de festa amb un toc diferent


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada